Anglijas latviešu veidotais rokmūzikas festivāls “Rock You Age” atzīmēs trīs gadu jubileju
Publicēts 14. augustā, 2015.
29.augustā, Velinboro (Wellingborough) pilsētā savu trīs gadu jubileju svinēs Lielbritānijā dzīvojošo latviešu veidotais rokmūzikas festivāls ar nosaukumu ‘’Rock Your Age’’. “Pirmais rokmūzikas festivāls šajā pilsētā tika organizēts 2013.gada 31.augustā, “The Castle Theatre” telpās. “Festivāla nosaukums “Rock Your Age”, kas tulkojumā nozīmē “Roks Tavam Vecumam” pauž festivāla misiju - iespēju jebkuram rokmūziķim, arī un galvenokārt latviešu muzicētājiem, pieteikties un kāpt uz skatuves Lielbritānijā kopā ar pasaulē populāriem mūziķiem”, stāsta festivāla organizators, mūziķis Jānis Grieze.

Kā ierasts dalībnieki festivālā varēs uzstāties uz vienas skatuves, taču ar nākamo gadu plānotas izmaiņas,  papildinot rokmūzikas festivālu ar vēl vienu vai pat vairākām skatuvēm. Arī šogad uz skatuves uzstāsies grupa no Latvijas. Pagājušogad pasākumu atklāja latviešu Lielbritānijā izveidota grupa “Stereo Skull’’, bet šoreiz uz skatuves pasākuma apmeklētāji varēs baudīt grupas no Latvijas - “Neon Saturdays” uzstāšanos, kura drīzumā, atvelkot elpu pēc “Positivus” festivāla Latvijā, dosies uz Lielbritāniju. Pēc festivāla grupai ir paredzēti vēl divi koncerti Lielbritānijā, Northemptonā .

Rokgrupa “Neon Saturdays” tika nodibināta 2012. gada februārī, apvienojoties četriem dalībniekiem. “Neon Saturdays” mūzikas žanru divos vārdos visprecīzāk varētu apzīmēt kā pozitīvo roku, un grupas mūzikā ir jūtamas ietekmes no pārsvarā indie, pop rock un alternative žanriem, kā arī tādiem māksliniekiem kā Foo Fighters, Kings of Leon, Green Day, U2, The Killers, Placebo, 30 Seconds to Mars u.c. 2014.gada martā “Neon Saturdays” laida klajā savu debijas albumu, kam kā debijas albumam simboliski tika dots grupas nosaukums. Albuma reklāmas tūres ietvaros grupa martā jau sniedza vairākus koncertus Lielbritānijā.  

Trešajā, Anglijā dzīvojošo un muzicējošo latviešu organizētajā rokmūzikas festivālā uz skatuves uzstāsies arī septiņas grupas no Lielbritānijas: “The Bophins”, “Stereo Skull”, “Switch Blade City”, “Eva Black”, “Dead Frequency”, “Still Remains” un  galvenie pasākuma viesmākslinieki – grupa “Eat This”.

“Biļešu cena ir neliela, tieši tā iemesla dēļ, lai pēc iespējas vairāk jauniešu ( mūziķi - sevišķi grupas no Latvijas, rokmūzikas cienītāji,  izpildītāji) varētu  apmeklēt pasākumu un gūt pieredzi no citām grupām, iepazīties un varbūt pat izveidot veiksmīgu sadarbību starptautiskā līmenī", informē festivāla organizatori.

Sadarbībā ar latviešu veidoto radio staciju Lielbritānijā ONFM, otro gadu pēc kārtas tiks nodrošināta arī tiešraide no festivāla koncertiem. Festivālu tradicionāli atbalsta Blackstar Amplification, Stargazer Lighting Design, DHL, ONFM radio, Wellingborough Community, žurnāls Events ON un citi.

Rokmūzikas festivāls “Rock Your Age 2015”, norisināsies 29.augustā Velinboro pilsētā. Biļetes uz festivālu var iegādāties mājas lapā - http://www.thecastle.org.uk/176/Rock-Your-Age-2015/1339  , kā arī:  www.castlemountainproject.com 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: