No reģionālajām sacensībām uz Dance World Cup
Publicēts 7. aprīlī, 2016.
Katram bērnam jau kopš bērnības rodas pirmās domas, par ko viņš vēlas kļūt. Un, manuprāt, ir ļoti svarīgi šajā sākotnējā posmā atbalstīt viņu. Par to arī būs šis stāsts.

Kad tika izveidots pulciņš ‘’Annele’’, to apmeklēja arī Rebeka. Viņa pēc dabas ir ļoti mērķtiecīga. No pašas bērnības viņa bija nolēmusi, ka vēlas dejot. Protams, mēs visi zinām, ka bērniem ar laiku mēdz domas mainīties, taču ne viņai.

Kad viņa pateica mātei, ka vēlas dejot baletu, Rebekas māte vēlējās pārliecināties, vai viņas domas nemainīsies un, jokojot pateica, ja iemācīsies pamatus, tad iesim uz baleta skolu.

Ja es būtu viņas vietā, es laikam jau pēc dažām dienām atmestu ar roku. Taču ne Rebeka. Gadu viņa cītīgi pēc mācībām skolā patstāvīgi mācījās dejošanas pamatus. Tai skaitā arī baleta pamatus. Ar laiku bija skaidrs, ka vēlme un griba  nāk no visas sirds un bērns patiešām vēlas to.

Sešu gadu vecumā Rebekas mamma Lana nolēma bērnam dzimšanas dienā pasniegt dāvanu un aizvest viņu pierakstīt vietējā deju skolā, kura skaitās viena no labākajām šajā valstī.

Sākums bija tāds pats kā visiem - viens dejošanas stils. Pēc dažiem mēnešiem Rebekai bija piedāvājums startēt pirmajās sacensībās. Četru gadu laikā viņa ir apguvusi 5 dažādus deju stilus un nedomā apstāties.

Tas ir liels prieks, ka mūsu bērni jau no bērnības cenšas sasniegt savus mērķus. Zināms, ka  no šīs deju skolas audzēkņi katru gadu piedalās reģiona sacensībās ( Milton Keynes, Northampton, Corby, Rugby), pēc kuriem var  tikt uz nacionālo pusfinālu ‘’All England Dance Final’’. Rebeka 2015.gada jūlijā pirmo reizi tika uz finālu ‘’All England Dance Final’’ – Londonā. Solo – uzvedumos reģionālajos iegūtas visas trīs godalgotās . Kā arī viņa veiksmīgi startē arī kvartetos un grupās. Manuprāt, bērns savos 9 gados ir ļoti mērķtiecīgs, jo dejošana, tāpat kā citas nodarbes, prasa pacietību un neatlaidību. Aicināju arī uz mazu sarunu Rebekas mammu Lanu.

-Cik bieži ir mēģinājumi un cik ilgu laiku tas prasa?

- 2 reizes nedēļā. Pēc skolas līdz pusastoņiem + ja nepieciešams sagatavoties eksāmenam, sacensībām, tad ir papildus nodarbības. Viena nodarbība ilgst 45 min.

- Cik daudz dažādus stilus kopumā viņa dejo?

- Šobrīd  tie ir 5 dažādi deju stili. Angliskie nosaukumi-  Ballet, Modern Theatre, Tap, National and Classical Greek

- Vai nav tā, ka citreiz nogurums ņem savu virsroku un  bērns vairs neko nevēlas?

- Nogurums ir, jo brīvā laika nav īpaši daudz. Taču viņa ir mērķtiecīga un viņai ļoti patīk dejot, līdz ar to nogurums paliek otrajā plānā.

- Kā ir ar mācībām skolā, vai Rebeka visam tiek līdzi?

- Lai cik nogurusi  un aizņemta viņa nebūtu mēģinājumos, skolā viņa cenšas visu izdarīt un viņa pat ir teicamniece.

- Vai šogad ir bijušas vai gaidāmās kādas sacensības?

- Jā, viens no lielākajiem notikumiem ir tas, ka Kilburn School, kurā mācās Rebeka, ir tikusi uz ‘’Dance World Cup’’. 16 dejas no visām pieteiktajām kvalificējās  finālam Jersey šā gada jūnijā.

- Kā ir ar finansēšu uz konkursiem?

- Ja palaimējas, tad ir atbalstītājs vai sponsors, taču tā vecākiem pašiem jāsedz visi izdevumi. Protams, skola arī rīko visādas akcijas, lai bērniem var saziedot naudu un viņi var braukt uz konkursiem, taču ne vienmēr ar to pietiek.

- Kā ir ar ‘’Dance World Cup’’?

- Šogad gan skola, gan vecāki mēģina sarūpēt attiecīgo summu, lai visi varētu braukt uz šīm sacensībām. Jo summa ir diezgan liela un tur bērniem būs jāpavada vesela nedēļa. Ir jāmaksā ieejas maksas  un, protams, ceļa izdevumi, dzīvošana, ēšana.

- Kā un kur var atrast informāciju, lai, piemēram, atbalstītu Rebeku, saziedot viņai naudiņu braucienam. Tas būtu jāzina, ja kāds no mūsu tautiešiem izdomā atbalstīt viņu.

- Par pašu skolu un viņas sasniegumiem var lasīt viņu mājas lapā un Facebook, kur ir vairāk jaunumu. Mājaslapa ir http://kilburnschoolofdancing.co.uk/latest-news un Facebook var atrast Kilburn School of Dance, Wellingborough. Ziedot naudu var attiecīgajam bērnam, sazinoties ar vecākiem vai arī zvanot uz skolu . Ir iespēja arī apmeklēt skolas pasākumus un tajos ziedot naudu.

-Kurā vietā un kādi pasākumi gaidāmi tuvākajā laikā?

- Tuvākais būs 23.aprīlī  - Quiz and Curry Night - Mears Ashby Cricket Club Tbc Cheese and Wine.

- Turēsim īkšķus, lai Rebekai un pārējiem viss izdodas! Un gaidīsim atpakaļ ar stāstiem un bildēm, kā labi veicās konkursā. Un nobeigumā, ja kāds vēlas atbalstīt Rebeku, sazināties , ar Rebekas mammu Lanu, jūs variet ,rakstot viņai uz e-pastu: lanish@inbox.lv.

 

Autors: Jana Grieze

Foto: Kilburn School of Dance, Wellingborough; Spotlight

www.latviesumantojums.com 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: