Tuvojas mūzikas festivāls «ROCK YOUR AGE 2013»
Publicēts 2. augustā, 2013.
Pēdējā pusgada laikā dažādās interneta vietnēs esam pamanījuši entuziastu apvienību ar nosaukumu «Castle Mountain Project» jeb «Pilskalnu Projekts». Viņu rīkotais «The Children’s Air Ambulance» labdarības mūzikas festivāls «ROCK YOUR AGE 2013», kas norisināsies 2013. gada 31. augustā Lielbritānijā, Vellingboro pilsētā, Northamptonas apgabalā, ir raisījis mūsos interesi uzzināt ko vairāk par apvienību un tās aktivitātēm. Uz sarunu esam aicinājuši «Castle Mountain Project» (CMP) un festivāla «ROCK YOUR AGE 2013» idejas autoru Jāni Griezi.

Pastāsti vairāk par «Pilskalnu Projektu» (Castle Mountain Project)? Kā radās šāds nosaukums?


Šīs idejas pirmsākumi ir meklējami Kurzemē, netālu no Sabiles, lauku mājās «Pilskalni». 2007. gada vasarā man bija tas gods līdzdarboties brīvdabas festivāla «Kafijas Vakars Pilskalnos» sagatavošanas darbos. Pasākuma rīkotāji ir mani draugi, laikabiedri – Krišjānis Neijs un Jānis Puzaks. Tas bija fantastisks brīvdomātāju, mūziķu un mākslinieku triju dienu salidojums. Kā piektdienas pēcpusdienā sāka skanēt pirmie akordi, tā, ar nelielu pārtraukumu, dzīvā mūzika turpinājās līdz pat svētdienas rītam. 
Nosaukums «Pilskalnu Projekts» (Castle Mountain Project) ir radies par godu festivālam «Kafijas Vakars Pilskalnos» un mūsu draugiem Latvijā.


Kas notiek ar festivālu «Kafijas Vakars Pilskalnos» tagad?


Pēdējos gados «KVP» ir privāts pasākums. Tas ir ikgadējs draugu salidojums ar teltīm, ugunskuriem un, protams, ar brīvdabas skatuvi un dzīvo mūziku. To varētu raksturot kā Latvijas mazo Vudstoku (Woodstock).


Kāds ir «Pilskalnu Projekta» jeb «Castle Mountain Project» mērķis?


Mūsu ideja ir atbalstīt Lielbritānijas labdarības organizācijas un underground mūziķus. Šī gada pasākuma laikā kopā ar britu mūziķiem palīdzēsim vākt ziedojumus labdarības organizācijai «The Children’s Air Ambulance».


Kāpēc tika izvēlēta organizācija «The Children’s Air Ambulance» ?


Kas gan ir svarīgāks par ģimeni? Dažkārt notiek nelaimes gadījumi, kuros cieš mūsu lielākais dārgums - bērni. «The Children’s Air Ambulance» organizācija ir tā, kas nodrošina, lai glābēji vienmēr paspētu laikus ierasties uz nelaimes gadījumu vietu, kad cietuši bērni. Organizācija arī nodrošina smagi slimu bērnu neatliekamo transportēšanu un hospitalizēšanu.


Kas sastāda «Pilskalnu Projekta» sastāvu?


Pamatā «Pilskalnu Projektā» darbojās divas mūziķu apvienības – «Infernal Backfire», «Albert Road», kā arī projekta līdzautore Jana Grieze un vizuālo efektu meistars Vitālijs Nemnasevs.


Cik mums zināms, festivāls «ROCK YOUR AGE 2013» šogad notiks pirmo reizi. Kā noris tā organizācija? Vai daudz cilvēku pieteicās palīdzēt?


Jā, šogad notiks mūsu «ugunskristības». Atsaucība ir diezgan liela. Pat lielāka, nekā bijām cerējuši. Cilvēki izrāda lielu interesi par pasākumu, kas dod papildus stimulu. Liels paldies jāsaka mūsu galvenajam sponsoram «Marshall Amplification» kompānijai, kura šogad mūsu pasākumu nodrošina ar skatuves aprīkojumu, kā arī daudziem citiem uzņēmējiem, kuri mums palīdz. Un arī «Bērzes Strazdi» komandai, «Tripo LV» operatorei Ilzei Lejniecei. Paldies arī visiem britu mūziķiem, kuri izrādīja interesi un pieteicās mūsu festivālam.


Runā, ka jums palīgā nāks ne tikai briti, bet arī latvieši un slovāku fotogrāfs? Kas ir šie atbalstītāji?


Jā, festivāla organizēšanā ir iesaistījušies neaizvietojami papildspēki – visiem labi zināmie pasākumu organizētāji, kā jau iepriekš minēju, ir «trīsvienība» - Toms, Vera un Ģirts jeb «Bērzes Strazdi», fotogrāfs Ričards Baca no «Richard Baca Photography» un operatore Ilze Lejniece - «Tripo LV».


Kādas grupas uzstāsies pasākumā? Kā mūziķi var pieteikties turpmākajiem jūsu organizētajiem festivāliem? Kad sākās pieteikšanās?

Vairāk var šeit palasīt :http://www.anglobalticnews.co.uk/profiles/blogs/tuvojas-muzikas-festivals-rock-your-age-2013

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: